2025-01-13 142 views
📍 方太小鍋米線{元朗} 來一碗米線🤲🏻聽到隔離枱講,話今日有個仼务,就係過黎朝聖一下,蕃茄濃湯同芫荽湯嘅湯底。店舖應該好岀名同好受歡迎👏🏻店內位置比較少,做到有啲日本feel 🇯🇵感覺好舒服😌✨ 極濃鮮茄酸菜湯濃郁蕃茄湯麵湯底,加左啲茄蓉,原味蕃茄湯底已經好出色,再配上芽菜、鮮腐竹、秘製酸菜、芫荽等配菜,令成碗湯更加好食😋麵底可以免費選擇米線或者紅薯粉等等,我就選擇了紅薯粉,口感不錯,不會太淋。麵條更加融合蕃茄湯同秘製炸醬、長洲巨型魚蛋、惹味炸豬扒:豬排醃得夠入味而且煎得香口🐷✨ 惹味炸醬干撈呢款撈麵配料勁多~芽菜、鮮腐竹 、雞絲、炸醬、芫荽、炸蒜、秘製花椒芝麻醬,呢碗揀左米線🍜配料都已經好豐富,撈埋米線食,炸醬既鹹香味好重👍估唔到米線🍜店會有珍珠飲品🥤真係好驚喜😙味道不過不失,珍珠份量都好多🤭而且仲好煙韌✊✨ 宇治抹茶鮮奶珍珠✨ 黑糖炭燒鳥龍奶茶珍珠

📍 方太小鍋米線{元朗}

來一碗米線🤲🏻
店舖應該好岀名同好受歡迎👏🏻
店內位置比較少,做到有啲日本feel 🇯🇵
感覺好舒服😌

✨ 極濃鮮茄酸菜湯

✨ 惹味炸醬干撈
呢款撈麵配料勁多~

估唔到米線🍜店會有珍珠飲品🥤真係好驚喜😙
味道不過不失,珍珠份量都好多🤭而且仲好煙韌✊
✨ 宇治抹茶鮮奶珍珠
✨ 黑糖炭燒鳥龍奶茶珍珠