2020-04-23 1077 views
好耐冇嚟過眾興家,對上一次食已經係佢啱啱開業嘅時候,水準同佢簡潔既門面完全差天共地,好好食。今日見經過太子,有朋友有冇食過呢間呢個米芝蓮嘅香港大排檔,就決定試吓睇下佢水準有冇回落到今次嚟到成個裝修已經唔同晒,仲打通左隔離嘅鋪頭,睇嚟生意真係好唔錯。我哋一共叫咗三樣嘢,招牌嘅生炒骨就梗係要叫啦,仲有一份豉椒炒蜆例牌同埋三色蛋浸白菜仔。生炒骨老實講比之前遜色左,面頭冇晒啲拔絲,同一般係街食既變得差唔多。大味道依然係好味嘅,只不過係冇咗啲特色。豉椒炒蜆係好食嘅,口味唔會過鹹,花甲冇沙,粒粒都有肉,新鮮。只不過份量有啲小,價錢又唔算太抵食, $200,值唔值得叫就見仁見智。到最後嘅三色蛋浸白菜仔,冇乜特別,都係平時大排檔食到嗰啲味,咁我就唔詳細講啦。總結兩個人埋單加埋$420 ,唔係特別貴嘅,但亦唔係特別抵食,你當佢一般大排檔嘅質素,已經唔再米芝蓮級數