2023-05-21 1793 views
作為米芝蓮一星嘅Beefbar扒房,係全亞洲第一間嘅分店,源自摩納哥,顧名思義就梗係佢哋嘅牛係出名,所以🖤黑白配⚪️今次專登過嚟食🐮,餐廳成個環境都坐得幾舒服,裝修唔係嗰種傳統西式扒房,係比較型格時尚嗰種風格,而食物質素亦唔錯,但如果拎咗米芝蓮一星個名銜黎講有啲名過於實,不過因為🖤黑白配⚪️係下晝過嚟食,所以相對價錢比較相宜💰 Bread 🥖 麵包嘅外面烘到微脆,咬落去有麵包嘅香味同埋質感煙煙韌韌Paris 2 course $380餐廳有五款lunch set俾你揀,我哋分別試咗兩個2course 既set lunch ,揀咗兩樣想試嘅嘢Traditional beef tartare bistro style 🥩 他他牛食落去完全冇嗰個腥味,用咗酸酸甜甜嘅醬汁取代咗個生雞蛋,個醬汁食落去味道唔錯,牛肉個質感好滑溜,食落去新鮮爽口Tiramisu 呢度嘅Tiramisu味道真係值得一讚👍🏻👍🏻👍🏻咬落去個蛋糕感覺好濕潤,然後配咗啲薄脆餅Match芝士味道好濃郁,芝士、咖啡同埋酒嘅比例啱啱好,完全冇嗰種食完覺得好膩嘅感覺 🍰 Chicago 2 course $430 Soup of th

Bread 🥖
麵包嘅外面烘到微脆,咬落去有麵包嘅香味同埋質感煙煙韌韌

Paris 2 course $380

Tiramisu

Chicago 2 course $430
Soup of the day
今次試嘅餐湯係白豆湯,但係豆嘅味道太重完全冇咗嗰種鮮甜味同埋忌廉嗰種奶油味,所以自己本人吾太鍾意呢個味道

50/50 Kobe Angus Cheese Burger 🍔
🍔外皮香脆,漢堡牛肉亦都好多肉汁

Short Horn Beef
Korean Dried Pasture & Glass Filet 100g $600
呢個韓牛係餐廳職員推介,因為我哋已經叫咗兩個set lunch,但係知道呢度食牛扒係最出名,所以就叫咗100g試吓,我哋叫咗Medium ,食落去肥瘦均勻,牛肉脂肪比例啱啱好,而個牛肉味都幾突出🐮