2021-12-18
環境服務唔使講,做得三星一定有晒水準。原來米芝蓮三星午餐,$700起可以食到,可揀一個主菜同甜品。當日我就揀咗兩道菜套餐, 講緊咩都唔加,飲tap water, $770走得。但排咗幾個月攞到張枱冇理由咁嘅😂哈密瓜凍湯伊比利亞火腿呢一個係送嘅送既,目測每個人都會有。亦係我今餐飯食嘅第一道餸。佢比到驚喜我,哈密瓜甜蜜,造成凍湯又清爽,用匙羹吧伊比利亞火腿嘅鹹香同油脂調和哈密瓜冰沙一起送入口中!套餐主菜三揀一:海膽貝殼粉Cavatelli海膽超級新鮮,湯底又清新嘅蕃茄味每一粒貝殼粉都承載住先甜嘅湯,超級好食。意式切牛扒 Beef Tagliata表面煎香,肉質十分柔軟juicy另點的菜:黑松露有機溫泉蛋 $590即席刨上大量黑松露,係錢嘅味道🤑吃罷,老實說對黑松露冇咩太大感覺,倒時個溫泉蛋加豉油汁讓我感到十分美味。但換來總廚Mr. Bambana 親自出馬刨黑松露。拿破崙榛子Gelato個人認為甜品必選,薄脆帶有焦糖風味,中間夾着香滑忌廉,配上濃郁雲呢拿醬,加上旁邊冰冷的榛子Gelato,恨不得把同行的那份也吃掉。
哈密瓜凍湯伊比利亞火腿
套餐主菜三揀一:
海膽貝殼粉Cavatelli
意式切牛扒 Beef Tagliata
表面煎香,肉質十分柔軟juicy
另點的菜:
黑松露有機溫泉蛋 $590
即席刨上大量黑松露,係錢嘅味道🤑
拿破崙榛子Gelato