見到報道話最近baseball有幾間新餐廳其中一間仲要係有米芝蓮推介過嘅兩姊妹涼皮原來佢哋本身喺太子都有店舖,但係我未去過為咗避開中環食lunch人潮,12點前已經去到落單外賣走落單職員都好有耐性因為我第一次食係咁問佢辣嘅程度,因為我本身唔係好食得辣,所以揀咗bb辣,加雲耳同埋雞絲,一共$64職員話如果走辣嘅話本身涼皮都會有啲酸酸鹹鹹哋嘅汁等咗兩三分鐘就已經可以拎得,見到外賣個碗都唔算太大當將啲涼皮攪勻撈埋啲配料都感覺到涼皮啲質地好滑,食落去個口感好Q彈,就算係放耐咗或者係下邊嗰啲有啲汁浸住都唔會變淋雞絲反而就唔係真係一條條絲,比較係一舊舊個汁個人就覺得唔算係好特別,唔算話係會令你好開胃嗰種對於我唔食得辣嘅人來講,bb辣係食到辣味,但係唔會話辣到要飲水嗰種涼皮的而且確口感同質地非常唔錯個人嚟講唔會話係好驚喜,因為本身既然係米芝蓮推介得都會有少少期待🤭反而最驚喜係佢啲花生,係脆卜卜鹹味嗰一種但係嗰個味道唔係平時食開嗰啲未食之前覺得佢個外賣碗比較細,但係食落其實都好夠飽 (雖然我都可以全部食晒🤭)呢一間會喺夏天唔想食熱嘢嘅好選擇雖然另外佢哋都有熱食或者係有湯麵可以選擇
見到報道話最近baseball有幾間新餐廳
其中一間仲要係有米芝蓮推介過嘅兩姊妹涼皮
原來佢哋本身喺太子都有店舖,但係我未去過
為咗避開中環食lunch人潮,12點前已經去到落單外賣走
職員話如果走辣嘅話本身涼皮都會有啲酸酸鹹鹹哋嘅汁
等咗兩三分鐘就已經可以拎得,見到外賣個碗都唔算太大
雞絲反而就唔係真係一條條絲,比較係一舊舊
個汁個人就覺得唔算係好特別,唔算話係會令你好開胃嗰種
涼皮的而且確口感同質地非常唔錯
反而最驚喜係佢啲花生,係脆卜卜鹹味嗰一種
但係嗰個味道唔係平時食開嗰啲
呢一間會喺夏天唔想食熱嘢嘅好選擇
雖然另外佢哋都有熱食或者係有湯麵可以選擇

2024-04-12
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
$64 (Lunch)
  • 涼皮