期待已久,寧靜嘅上環街道坐立一座法式浪漫田園風大宅,未入去食嘢已經俾佢嘅環境深深吸引🥹特別為佢嘅招牌菜燒本地黃油雞而黎,估唔到無論頭盤主菜定甜品都係名不虛傳!| Angel Hair Pasta Kristal Caviar Blavk Truffle只可以講每一啖都係味蕾既享受👅完全係我杯茶🥹特別之處呢個頭盤係凍食,天使麵冷凍左之後更加煙靭有口感,加上魚子醬同黑松露呢兩種極致味道嘅加持,絕對係一道完美嘅開胃頭盤😋| Smoked Organic Egg $188又叫做perfect egg,用完美溫度64度慢煮🍳簡單嘅食材,但廚師嘅心思令到成件事唔簡單😇主角係薯蓉,應該係我食過最creamy嘅薯蓉之一,上面嗰層泡沫係法式牛油,旁邊係辣肉腸同蕎麥令口感冇咁單調🤩食到有煙熏味道,由味道去到口感都唔簡單!| Roasted HK Yellow Chicken $1458招牌菜非佢莫屬!用上本地黃油雞,係暫時食過味道最好同最滑嘅燒雞!外皮燒到啱啱好,好脆薄😚外皮底下係熱辣辣嘅雞油同超級嫩滑嘅雞肉,好高質素🥹除咗有完整一隻雞,仲有沙律菜同雞油飯🤩要提及一下雞油飯,就咁食已經好有味道,日本新瀉米

| Smoked Organic Egg $188
Smoked Organic Egg

招牌菜非佢莫屬!用上本地黃油雞,係暫時食過味道最好同最滑嘅燒雞!外皮燒到啱啱好,好脆薄😚外皮底下係熱辣辣嘅雞油同超級嫩滑嘅雞肉,好高質素🥹除咗有完整一隻雞,仲有沙律菜同雞油飯🤩要提及一下雞油飯,就咁食已經好有味道,日本新瀉米已經吸收晒雞油嘅味道,想像一下一啖雞肉一啖雞油飯,係幸福嘅味道🥹🥹🥹順帶一提,黃雞嘅身軀可以帶返屋企煲湯😚
Roasted HK Yellow Chickhen

| adagascar vanilla raw ice-cream, topped with rhubarb sorbet and fresh marinated strawberry $158
絕對係法式夏日嘅味道☀️醃漬過既法國士多啤梨果肉真係好甜好juicy🍓上面既大王雪葩同埋雲呢拿忌廉balance番整個味道☺️法國甜品真係冇得輸❤️
A dagascar vanilla raw ice-cream, topped with rhubarb sorbet and fresh marinated strawberry

總括而言,Louise係一間好高質素嘅法國菜,係一間我會想再去多一次嘅fine dining,無論係環境、侍應介紹菜式嘅態度,都令到我今次用餐體驗非常滿意❤️

Smoked Organic Egg
Roasted HK Yellow Chickhen