2020-06-28 74 views
心血來潮想食泰國野,係中環小巷搵到呢間泰潮,今次就揀左一人套餐,有主菜、一款小食同飲品😋米芝蓮海南雞榮獲8年米芝蓮既海南雞飯,海南雞份量都算多,雞皮既脂肪比例較少,雞肉保留到肉汁吾會太乾,油飯味道唔算濃,個人建議加埋佢既酸辣汁一齊食會比較惹味😋咖喱牛筋腩飯牛筋腩切得比較細粒,筋腩都燜得夠腍,加埋爽脆既三色椒一齊煮,但個人覺得咖喱味道濃味啲會更好😋香茅雞翼雞翼有淡淡既香茅味,外皮炸得香脆而保留到肉汁,加埋酸辣醬更惹味😋串燒豬頸肉豬頸肉燒得焦脆,肉質好爽脆,切成細細舊好方便食,味道亦醃得入味💡最後仲送左個細細杯既椰汁大菜糕比我地,椰汁味香濃,有泰式味道

😋米芝蓮海南雞

😋咖喱牛筋腩飯

😋香茅雞翼

😋串燒豬頸肉

2020-06-27
$90 (Dinner)
  • 招牌咖喱牛筋腩