2020-11-21 73 views
The Butchers Club係一間米芝蓮推介嘅餐廳😋今日係尖東行完K11就見到呢間好有feel嘅餐廳🍽即刻就入去chill一下🤪Lobster 🦞 roll 2.0 $120個名真係好把炮😂 2.0其實個意思係升級炮製的龍蝦包咁解🤣 入面有龍蝦肉🦞,大蝦肉🦐,西芹同少少蔬菜🥬 龍蝦肉同大蝦肉都好爽甜,份量算多,而且切碎咗,用上千島醬搞拌,令個顏色更靚😘 加上少少西芹同蔬菜🥬令到爽甜嘅龍蝦包再加咗少少層次。麵包🍞係本地排包黎,煎得香脆,外脆內軟。唔會吸曬啲汁😂但可能爆餡嘅關係,個包都包唔曬,搞到食到好亂🤪Salt & pepper crispy squid 🦑 $38魷魚圈炸得香脆,粉唔算厚。份量算多,如果有叫啤酒🍻就要食呢個!好好餸酒🤪不過我冇叫所以就有啲乾。調味方面,唔算太咸,唔會食到你好口渴個隻🤓不過點佢附送嘅醬就更加正!The Texan $80呢個包入面有乾式熟成牛肉漢堡扒配焦糖洋蔥🧄,煙肉🥓,炸洋蔥圈,藍芝士🧀及BBQ醬。牛肉漢堡扒,牛味香濃👍🏻 煙肉厚,炸洋蔥圈香脆。整體感覺配料好多,食落好滿足😋唯獨是藍芝士🧀味道獨特偏咸,如果食唔慣的話可以skip😂呢間餐廳除咗打卡

Lobster 🦞 roll 2.0 $120

The Texan $80

呢間餐廳除咗打卡龍蝦包同牛肉漢堡外,仲有為素食人士提供Impossible™植物肉炮製的漢堡和小食。最近仲有新Menu提供超過15款全新菜式😋漢堡,小食,素食應有盡有👍🏻 而且佢哋最近仲有個印花獎賞計劃(e-stamp card) , 只要消費滿$80就可以有印花一個,集齊指定印花就可以免費換到啤酒burger同小食啦

餐廳環境方面,燈光昏暗,營造到浪漫談心❤️去酒吧🍻chill嘅效果🤣如果同朋友或者情侶一齊嚟就啱晒啦😋

座位方面,座位間隔舒適,全部採用吧枱高凳,夠晒有feel😍餐廳仲好貼心為唔夠高嘅BB仔提供高嘅BB櫈👶🏻

總括而言,人均$120可以食到米芝蓮質素嘅漢堡,仲可以見到打卡一流嘅龍蝦包, CP值真係超高👍🏻而且傾偈飲酒一流😋🍻仲要位置超方便,行出K11就見到🤣你都快啲黎試下!

人均消費:$120

地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下 G34-35舖 (The Butchers Club)
2020-10-31
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)