父親節當然要食好啲,帶咗屋企人去富豪酒家慶祝,我哋目標明確,想試吓餐廳嘅招牌阿翁鮑魚,睇吓米芝蓮一星食府嘅實力☺️▫️阿翁鮑魚美食套餐 (每位$488) 4/5ღ精美點心拼盤 (自選3件)我地揀咗晶瑩海蝦餃,蜂巢荔芋角,同蟹黃燒賣仔。三樣都係中上水平,個人特別鍾意蝦餃,皮薄煙韌,蝦肉大大粒,加埋筍粒令口感更爽脆。ღ富豪靚湯雖然個湯冇用啲咩名貴食材,但飲落味道濃郁,相信應該煲咗一段時間令精華溶曬入湯裏面,好有媽咪愛心靚湯嘅感覺💕ღ35頭吉品鮑鵝掌時菜絕對係今餐嘅重點!鮑汁濃郁,鵝掌炆得好入味,軟滑得嚟有咬感,鮑魚就帶點溏心,肉質彈牙容易咬開,真係同想像中一樣咁好味😍ღ迷你瑤柱鮮蝦荷葉飯飯粒吸收曬荷葉嘅香氣,瑤柱同鮮蝦嘅鮮味都融入咗飯裏面,爽彈嘅蝦粒令成個飯口感更加豐富。套餐食到呢度我哋都已經飽飽哋,試咗幾啖決定打包拎走🤣ღ生磨蛋白杏仁茶蛋白杏仁茶係媽味嘅最愛,呢度嘅杏仁茶杏仁味超香,甜度恰到好處,蛋白幼滑,口感醇厚,飲完夠曬滋潤養顏,真係個人都靚啲!ღ精選甜美點兩款甜點係合桃酥同椰汁馬荳糕,合桃酥夠鬆化,馬荳糕香滑又唔會好甜,為今餐劃上完美嘅句號。總結嚟講,呢個套餐性價比好高,唔止食到招牌名

▫️阿翁鮑魚美食套餐 (每位$488) 4/5

ღ精美點心拼盤 (自選3件)

ღ富豪靚湯

ღ35頭吉品鮑鵝掌時菜

ღ迷你瑤柱鮮蝦荷葉飯

ღ生磨蛋白杏仁茶

ღ精選甜美點兩款

總結嚟講,呢個套餐性價比好高,唔止食到招牌名菜阿翁鮑魚,其他菜式都幾好食,加上坐得舒服,啱曬同親朋好友聚首一堂傾吓偈。