2021-06-10 134 views
難得今日放假就去搵住喺粉嶺瓏山1號嘅朋友食野。朋友話佢樓下有間叫「梨泰院」韓式餐廳唔錯就去試下。Set lunch吉列豬扒蛋包飯($68)送泡菜同熱飲蛋好香。豬扒有咬口。個飯好大個!要同朋友兩份先食得曬!旁邊重有少少沙律菜。加$18轉「士多啤梨沙冰」特飲最頂唧左忌廉和士多啤梨醬,成杯沙冰呈粉紅色和白色雙間,賣相好靚~少女心滿瀉!😍飲落甜甜地,食埋沙冰透心涼~🥰嗌左個小食——韓式煎鍋貼($42)外皮煎得夠脆,入面有粉絲。點埋旁邊嘅酸汁份外滋味😋加$18嗌「雜果梳打」特飲有d百香果重有雜果粒,一邊飲一邊食,配上梳打,感覺清爽。最後嗌埋個甜品「士多啤梨雪糕煎糖餅」($68)未食過煎糖餅好新奇!雲尼拿雪糕放在煎糖餅上,煎糖餅旁鋪了士多啤梨片,加上朱古力醬,sweet得黎有士多啤梨嘅酸味互相平衡。糖餅煙煙韌韌上面有啲杏仁碎,滿口杏仁香。

Set lunch吉列豬扒蛋包飯($68)送泡菜同熱飲
蛋好香。
豬扒有咬口。
個飯好大個!要同朋友兩份先食得曬!旁邊重有少少沙律菜。

加$18轉「士多啤梨沙冰」特飲

嗌左個小食——韓式煎鍋貼($42)
外皮煎得夠脆,入面有粉絲。點埋旁邊嘅酸汁份外滋味😋

加$18嗌「雜果梳打」特飲
有d百香果重有雜果粒,一邊飲一邊食,配上梳打,感覺清爽。

最後嗌埋個甜品「士多啤梨雪糕煎糖餅」($68)