2023-02-16
粉嶺一直都沒咩好食,想食燒肉,見到有呢間放題,估唔到平日都甘多人。第一次試每樣叫啲雞牛羊豬同海鮮都有點,仲點左啲前菜米子凍豆腐同海蜇野菜沙律。雞肉有好多選擇韓式芝士雞腿肉,雞翼等等,最正係有一盤芝士,將他整溶之後可以將雞肉整到拉絲效果。好正,啲雞肉好嫩滑。仲有其他雞款,例如辣味噌雞腿肉,岩鹽日本雞頸肉,辣味噌日本雞頸肉, 都調味得好好。牛有個叫牛十品,包括牛舌,牛仔骨,牛腹肉,肩胛牛肉眼,牛板腱、牛頸脊,牛五花肉等,全部牛分佈都好靚,好有牛味,我中意壺漬鮮滑牛,好新鮮。食到尼到已經有小小飽,豬方面,做到肥瘦均勻,我中意辣味豬腩片,他們仲有豚肉條,岩鹽豬腩片和美國梅肉。羊架超大件,啖啖肉海鮮有三文魚鯺,魷魚,青口,甲羅燒,多春魚同帆立貝,魷魚真係好正,好彈牙,我用甲羅燒拌落香蔥玉子飯食 一流的享受。蔬菜,我最愛食日本小甜薯加左小小牛油,好香,仲有翠肉瓜,菠蘿,雞髀菇,日本甜蕃薯,秋葵,粟米,樣樣都好足量,菠蘿燒完超級甜。飲品方面任飲,有啲自家製茶飲,有啲就係紙包飲品
飲品方面任飲,有啲自家製茶飲,有啲就係紙包飲品