粉嶺花都已經非常多嘢食, 這間餐廳已經開業年幾了,今次我和老公今次第二次再去食。 由於我們是即興walk in, 沒有預約, 店員為我們reconfirm客人booking, 大概等了十分鐘便可入去了。 接着用QR code手機落單, 上菜速度快, 除了羊架, 通常落單三分鐘至五分鐘內便到。 講下啲食物先, 先嚟嘅刺身, 三文魚紋理,脂肪及厚度算上品,90分。中拖絕無欺場,但逆紋切時,可能太大力按,有點散開但不影響味道, 還要了赤貝, 帶子, 象拔蚌,泰式生蝦等全都是水準之作。 牛脷一份五塊, 不是串燒的, 所以肉汁多,味道非常好,推介! 燒左口魚壽司, 可能切得薄易散,有鮮味。 店舖自家製黑松露醬, 不同壽司和刺身都有機會點上的,都值得吃上一口,引爆味蕾。 羊架叫了兩轉,比較乾及醃料味太重手,偏鹹。 甜品選擇較少沒有雪糕雪條, 飲品正常,有Asahi啤酒。 座位比較狹窄, 整體裝修普通, 但以$198,日式放題兩小時, 已很超值。

講下啲食物先, 先嚟嘅刺身, 三文魚紋理,脂肪及厚度算上品,90分。中拖絕無欺場,但逆紋切時,可能太大力按,有點散開但不影響味道, 還要了赤貝, 帶子, 象拔蚌,泰式生蝦等全都是水準之作。 牛脷一份五塊, 不是串燒的, 所以肉汁多,味道非常好,推介! 燒左口魚壽司, 可能切得薄易散,有鮮味。 店舖自家製黑松露醬, 不同壽司刺身都有機會點上的,都值得吃上一口,引爆味蕾。 羊架叫了兩轉,比較乾及醃料味太重手,偏鹹。 甜品選擇較少沒有雪糕雪條, 飲品正常,有Asahi啤酒。