2021-11-20 38 views
好耐無食過正宗烤魚,今日突登走入粉嶺呢間烤魚!我同朋友兩個人叫左一條老壇酸菜魚,事關我同朋友都眼闊肚窄,一定要叫多啲配菜先滿足🙈店員都有提醒我哋係原條上,怕我哋兩個人食唔晒🤣🤣另外加配菜每份加$20,食烤魚點少得薯粉啊,緊係要叫番份薯粉~因為太多野想食,所以我地叫左個輔菜盛盒B,入面有鴨血、午餐肉、雲耳、貢菜同時令菜,岩哂啲選擇困難症嘅朋友🤣見佢地既燒烤咁吸引,我地又忍唔住叫左個細既串燒拼盤,有哂雞、豬、牛仲有豬頸肉🤭串燒燒得好惹味,份量岩岩好,如果食太多就怕油嚕!我地仲叫左老壇酸菜味既烤魚,條魚已經大大份,連啲配菜都大大份!烤魚上面有滿滿既酸菜,魚肉嫩滑、入味,不過食既時候要小心啊,始終食成條魚一定有骨!酸菜魚令人開胃,而且魚肉烤耐左亦唔會「變鞋」,加埋配菜一齊食真係別有一番風味!