2021-09-06 55 views
餐廳主要以粉紅色佈置,真係好靚💕連野食都好靚😍~岩岩開將既時候已經好想去😚呢度啲飲品都好靚,但因為個日飲左太多野,最後冇叫到😖-✨慢煮和牛伴牛肝菌葱飯比起碟意粉,個人更加鍾意呢個飯🥰 (不過真係個個人口味唔同🤣我既朋友就唔太鍾意)。飯混合左薏米同小米,增加左口感🤪但飯粒的確係偏硬,可以軟返啲會更好。醬汁濃郁,不過其實食落係帶少少苦味,不過我幾鍾意😝牛肝菌同和牛粒份量比得一啲都唔吝嗇🤓最驚喜係個和牛粒💯!肉質軟腍帶脂香,重牛味,冇咩筋唔會難咬👍🏻-✨花香特色大蝦卡邦尼意粉意粉靭度適中,份量唔算好多,但啲蝦就隻隻都幾大隻😆啲汁真係好多,唔洗怕啲意粉唔夠味😛面頭仲有少少芝士碎同蔥花,撈埋粒蛋黃,提升味道😋-✨紫薯蛋餅配鮮奶麻糬蛋餅唔算好酥脆(不過可能我地擺耐左🤣),麻糬好軟糯整得幾好!不過我覺得整體有啲偏甜,味道就普普通通,冇咩驚喜🤣
✨慢煮和牛伴牛肝菌葱飯
✨花香特色大蝦卡邦尼意粉