2019-07-04
作為中女既我都有少女心嘅💕完全俾哩間新開pink pink茶店吸引左,成間舖都係粉粉嘅好靚😍 有好幾款以芋頭做主打既飲品好受歡迎,所以就揀左其中兩款試試佢……-☆ 芋頭櫻櫻西米露 HKD$32/中杯顧名思義用能芋頭做主題,哩杯飲品就已經有半杯係芋泥,好大方👍 芋頭超延綿又新鮮,聽老闆娘講芋泥每日用機新鮮磨製,食到一粒粒芋泥粒🤤 西米亦煮得好腍,加上粉色效果係用火龍果溝鮮奶做成,好有心思💕-☆ 芋霸布能 HKD$32/中杯因當日珍珠太好賣,所以珍珠轉左做芋圓,咁仲開心啦🤣 芋圓加豆花哩個組合永遠無得輸👍 芋圓每日新鮮製造,口感煙煙韌韌,再加上滿滿芋泥,真心正口感一流🤭😋-除左芋頭飲品外,舖頭仲有好多唔同種類既飲品,老闆亦十分接受及聆聽客人意見而整體覺得芋泥飲品都幾有gimmick,飲完覺得好飽,咁就可以慳返餐👍😂😂
☆ 芋頭櫻櫻西米露 HKD$32/中杯
芋頭櫻櫻西米露