2018-10-12
今日去屯門探朋友仔,佢帶我去市中心行街食飯,見到有間開放式餐廳,粉紅色主題佈置,好靚架,就試下啦。點餐係自己用鉛筆圈既,睇下食咩好先。我地叫左個$368 set, 呢個餐有好多野食,平過散叫好多架!不過set 就冇包飲品,可以分開叫。今日餐湯係南瓜湯,餐具同飲水杯都好可愛,所以要影下。三文魚柚子檸檬玻璃杯沙律,侍應教我地要蓋好,將裡面既汁搖勻先食。呢個係Lady smoothie opps!Matcha,好似公主條裙甘,好靚靚呀!之後放左個架係我地張枱上面,原來係要黎serve 食物架,好有食high tea 感覺。煎鵝肝白酒煮蜜桃烤爆谷,除左有大大粒多汁鵝肝,伴碟既焦糖爆谷都好好食。海膽忌廉蟹肉意粉,上面真係有海膽架,忌廉沾滿每條意粉,好好味!德國腸凍肉芝士拼盤,德國腸有三款味,仲有芝士伴ham,已經飽左一大半。煎蛋芝士牛肉漢堡窩夫,太陽蛋好大好圓,個牛肉漢堡做得好鬆軟多汁,最好食都係個窩夫,外層小小脆,口感實淨甜度啱啱好,配左個蒜蓉味嘅醬汁,係一個新衝擊。低溫慢煮法國黃油春雞,雞肉嫩滑,肉桂燉蘋果都好搶鏡,甜甜既熟蘋果滲有肉桂香,奶油薯仔片個汁最讚,除左茄汁,呢個汁係我食過最夾薯仔
點餐係自己用鉛筆圈既,睇下食咩好先。
今日餐湯係南瓜湯,餐具同飲水杯都好可愛,所以要影下。
低溫慢煮法國黃油春雞,雞肉嫩滑,肉桂燉蘋果都好搶鏡,甜甜既熟蘋果滲有肉桂香,奶油薯仔片個汁最讚,除左茄汁,呢個汁係我食過最夾薯仔既。
今餐太高質,二人餐又好抵食,真係飽到行唔郁。。。