2020-06-28 206 views
一直都想去舊年係尖沙咀新落成嘅shopping mall - K11 MUSEA行吓,礙於社運及疫情嘅影響而卻步! 近排疫情緩和,決定date 靚女卡文shopping ,順道慶祝壽星女生日!是晚準時到達餐廳,映入眼簾的是一間相當夢幻而rose pink 嘅cafe,餐廳牆上嘅裝潢滿佈深淺不一的粉紅玫瑰,著實惹人喜愛!🍴明太子釀雞翼$98: 帶微辣嘅無骨雞翼,唔單止啖啖肉咁簡單,外皮微脆甜甜地,非常惹味juicy呢!🍴黑松露意大利糙米飯$188: 我哋一翻開menu,侍應生即時通知話今期嘅海膽薏米意大利飯已經由黑松露取代了。轉得好真係啱曬我哋呢啲黑松露控迷!黑松露醬意大利飯或者意粉就食得多嘞,真正嘅黑松露都係第一次食咋!黑松露味道香而濃烈,口感特別,薄而略顯爽脆。意大利糙米飯粒有咬感,口感呈七成熟狀態。溫馨提士呢碟飯份量比較小,唔啱男士們呢。🍴脆皮蝦三文治$138: 蝦堡三文治份量就較大嘞,十分飽肚。蝦堡大大件,口感香脆Q彈,配上沙律醬及生菜,十分味美。又香又甜嘅炸蕃薯條,必定讓小朋友愛不完呢!🍴仲夏野莓$88: 好戲當然在後頭,我特別指定嘅甜品終於亮麗登場,酸酸甜甜嘅士多啤梨蛋糕,份
一直都想去舊年係尖沙咀新落成嘅shopping mall
- K11 MUSEA行吓,礙於社運及疫情嘅影響而卻步
!

juicy呢!

真係啱曬我哋呢啲黑松露控迷
呢碟飯份量比較小,唔啱男士們呢。

。又香又甜嘅炸蕃薯條,必定讓小朋友愛不完呢

登場,酸酸甜甜嘅士多啤梨蛋糕,份量細少,口感幼滑,甜而不膩!嘩
竟然有金箔
,而面頭緣色嘅係蛋糕嚟,成件甜品輕盈動人
得如含羞少女
一樣,氹得壽星女
不停開心
selfie 呢!

🍴紙醉金迷$68: 呢杯芒果奶昔,口感十分之清新幼滑,跟紙醉金迷呢個名稱格格不入,我反而覺得自己悄悄地溜到仲夏夜之夢呢

🍴草莓熱情果果茶$68: 呢壺茶果香濃郁,酸甜口感,最適合夏天消滯去膩呢!

美麗時光總是過得特別快,讓這愜意燦爛的笑容,甜在心中
, Happy Birthday 🎂🥳
明太子釀雞翼
黑松露意大利糙米飯