2018-12-15
Girlboss by Master Kama係一間以粉紅色少女系為主題的西餐廳,主打精緻西餐同特色英式三層架Bossy Royal Set,荃灣區都設有分店!啱晒鍾愛粉紅色的女生們同朋友點左一個Bossy Royal Set,套餐包左前菜、沙律/餐湯、主菜、飯麵等等類別各選1-2款,啱哂胃口小但又想品嚐多款菜式嘅吃貨蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律用玻璃杯盛載着沙律都幾有特色!青瓜沙律菜新鮮又爽脆,牛油果好軟滑,蘋果同蟹肉份量都好充裕是日餐湯南瓜打成茸後加入忌廉,湯質地頗濃稠,南瓜味都幾重,而且仲好香滑Girl's分享盤分享盤內裏嘅食物好豐富啊!有餃子、燒雞翼、芝士條等等。餃子煎得好脆口,雙色脆薯條油溫控制得好好所以炸得一啲都唔油膩,薯味好香濃芝士蟹肉釀蟹蓋呢度菜真係不得了!蟹蓋面上充滿着大量拉絲芝士,而底下則係滿滿的白汁蟹肉,好好味呀!但食多幾啖會有少少滯燒一口安格斯西冷安格斯西冷牛肉味都幾濃郁,配法式香草牛油汁會更加美味!焗薯粒同燴蔬菜增添左健康感覺Girlboss龍蝦包龍蝦包係Girlboss其中一項主打食物,鬆軟的牛油甜包夾著滿滿的龍蝦肉,龍蝦肉已經拆哂殼,好新鮮,啖啖肉,大滿足呀!流
蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律
是日餐湯
Girl's分享盤
芝士蟹肉釀蟹蓋
燒一口安格斯西冷
Girlboss龍蝦包
流心芝士龍蝦三文治
三文治賣相好吸引,芝士夠晒洶湧澎湃!呢個三文治嘅龍蝦份量都唔少架,芝士同龍蝦味都好出。麵包則採用左多穀物方包,烘得酥脆的,使到整個包邪惡得來又帶點健康