2023-02-08 211 views
行過餅店見到蛋糕好靚,我買俾老公食,老公感到甜蜜又驚喜。士多啤梨朱古力慕絲蛋糕有5吋,最上面係生果,新鮮草莓及紅桑子,見到都覺得仲係好新鮮。心型朱古力是立體但唔係實心,感覺唔會太sweet ,蛋糕入面係慕絲,食落去好輕盈,唔好覺得好油膩,開胃既紅桑子果醬及香滑的法國朱古力忌廉最下層是朱古力海綿蛋糕,很鬆軟,食落覺得唔錯,可以跟閨中密友分享下。整體而言,我將蛋糕放在籃子內,老公一打開就係粉紅蛋糕,勁開心,so sweet Rosée Berry 玫瑰莓果丹麥酥丹麥酥好香牛油味,麵包既一半沾上朱古力醬及果仁碎,果仁碎都好多,口感豐富,輕芝士感覺唔錯,細細件唔會好heavy,仲有新鮮草莓同無花果,整個丹麥酥勁靚,我哋都好鍾意。
行過餅店見到蛋糕好靚,我買俾老公食,老公感到甜蜜又驚喜。

Rosée Berry 玫瑰莓果丹麥酥