2024-09-24
這間韓式料理咖啡店真係好有🎀少女心,整間店都用粉紅色裝修,環境靚到可以拍照打卡!🍱紫菜飯卷配無骨雞 $68呢個紫菜飯卷配無骨雞真係又飽肚又邪惡!紫菜飯顏色好吸引,裡面有豬肉、醃蘿蔔、青瓜、紅蘿蔔同蛋絲,口感真係豐富。炸雞皮脆肉嫩,整體食落去唔會覺得油膩。特別要提到佢哋的醬汁,蜜糖芥末真係絕配,蜜糖加上椰子的味道搭得淋漓盡致!🥐人氣牛角窩夫-🍌焦糖香蕉 $52呢個係招牌打卡甜品,焦糖香蕉牛角包窩夫!Croffle外脆內軟,唔會太硬,而且上面厚厚一層忌廉,焦糖香蕉表面金黃酥脆,真係好吸引。周圍再散上滿滿的玫瑰花🌹,帶來陣陣花香,少女感十足,食完之後心情都好好!🍋柚子蜜清爽,飲落去好開胃又解渴,簡直係韓國風味享受之行的畫龍點睛之筆!總括來講,Simply Waffles X Mr. EJ 係一個好適合約埋朋友一齊去嘆食嘅地方,食物好味又靚,環境又靚,實在唔可以錯過!
🍱紫菜飯卷配無骨雞 $68
🥐人氣牛角窩夫-🍌焦糖香蕉 $52