2021-08-16
近日尖沙咀好多鏡仔打卡位,就出去熱鬧下之餘,再搵一間靚靚既餐廳,食個飯,打個卡💕🌈牛油果彩虹沙律:色彩繽紛,樣樣都係好健康,又有蝦,又有帶子,牛油果熟得岩岩好,再配上黑椒生雞蛋,幾特別既食法。蝦又夠爽。🐔明太子鹽酥雞:粒粒雞都好大哦~明太子醬唔會過咸又好味。🦀軟殼蟹黃金咸蛋蝴蝶粉:係完整一隻軟殼蟹呀🤩配咸蛋味,好正,可以食唔停口。不過蝴蝶粉方面,就有少部分煮得未夠淋。🗻粉紅富士山白咖喱黑豚肉飯:一上菜就哇一聲,好靚哦!咖喱都香同唔係辣個種,豚肉都有咬口,再配上咁靚既飯,無得輸👍🏽☕️黑糖酒釀拿鐵配懸浮棉花糖:友人一號的,上面仔豬仔,覺得可愛😍🥤竹炭雲石拿鐵:友人二號的,外表好有feel ,不過飲既時候,可能會出現好似食完芝麻糊咁,牙齒會變黑哦😄🍹Oreo曲奇奶蓋茶:友人三號的,大大塊曲奇,再有奶蓋同茶既層次感,睇到都覺得靚。🍹髒髒草莓奶綠:係我啦!上菜時都幾震撼,無諗過杯野都幾大,同咁多cream,第一口食cream,好幸福呀,同好肥呀!真係天使與魔鬼既化身。杯飲品茶味就唔係好夠,奶味都一般,唔知係咪食咗cream 先飲,所以覺得唔係好夠味。整體來講係用「價錢買漂亮」試吓一次半次都可以。
🐔明太子鹽酥雞:粒粒雞都好大哦~明太子醬唔會過咸又好味。
整體來講係用「價錢買漂亮」試吓一次半次都可以。