行過土瓜灣琛記,我就係被佢嗰陣陣魚湯香味吸引咗。一坐低,就點咗四寶米線,食落去嘅感覺真係正💯!魚皮一啖咬落去,口感鬆脆有勁,夾埋啲爽口魚蛋,嗲到不得了!豬軟骨飯又點少得,豬軟骨煮得夠時,咬落去骨酥肉爛,真係滋味滿分👍🏻!叫咗海蝦波菜餃,啲嘢食真係得心應手!原來土瓜灣仲有咁嘅秘密據點,等我發掘到真係太好運啦!至於奶茶呢杯傳統嘅香港味,飲涼快進補嘅feeling正!佢哋個檸檬薏米水都好特別,甜中帶涼,飲落去清新得意!總括嚟講,琛記嘅食物實在過癮,每次食完都覺得好滿足。飲品都配得好好,如果你想食正宗香港味粉麵又唔想太貴,嚟琛記就對喇!下次記得試下佢哋啲特色湯底,可能會有新激發喎!#地道香港 #粉麵控來啦🍜👌🏼