2018-07-02 1228 views
之前系ig見到呢間meltlyplace嘅蛋糕一眼就俾佢吸引左save低落嚟,今日終於去咗食,果然冇令人失望!Meltly Corns係sweet corn mousse, Panama cotta 同粟米粒整成。從外型開始已經與眾不同好有心思!第一次食粟米味嘅蛋糕,微甜而清新嘅粟米味,配合好smooth嘅mousse,真係好啱夏天食。cake嘅中間仲有真。粟米粒粒!美中不足嘅係下面嘅餅底較硬難啲用佢俾嘅膠叉切開同上面嘅mousse 一齊食, 令到我哋都要上下分開食,失去左一口咬落去兩種 texture 嘅對比。不果整體而言我認為melty corns值得一試。係咁熱嘅天氣最好都係堂食,費事拎到返屋企都溶晒啦!所以建議meltlyplace增加比客人坐或者wall mounted table嘅位置,咁就可以俾客人係店內享用蛋糕