2018-08-15 123 views
今日朋友話book左好嘢食帶我去,話係好抵食既海鮮粥底火鍋,於是我就俾朋友帶來到黃埔啦,出左地鐵之後行左幾分鐘就到左,位置都好好搵。我地嗌左個海龍皇鍋,一位係HKD198蚊免收加一,套餐有七款時令海鮮、五款自選配料、兩款餐前小食同埋有糖水添,都真係幾抵食喔!一黎姐姐就俾兩碟餐前小食啦,食住等,都幾開胃喔。跟住就有六款調味醬料俾大家自己調翻心水醬料啦,我就最鍾意䜴油、蒜蓉、辣椒、芜茜加埋炸蒜啦!好快D嘢食來啦,哇,D海鮮都幾新鮮噶,有貝類啦、魚啦、鮑魚啦、蟹啦等等,因為蝦賣曬,所以就換左D帶子俾我地。D海鮮真係好鮮甜,蟹真係好多蟹膏,仲啖啖肉,魚肉好嫩滑,鮑魚都好爽口,真係大滿足呀!食完D海鮮我地就放自選五款既配料入去啦,有肥牛啦,手打墨魚丸啦,響鈴啦,粟米啦,仲有豆卜!肥牛都唔錯,有牛味,墨魚丸都好彈牙,粟米好甜,豆卜吸左D湯底味道超級好,響鈴唔使講啦,一直係我既摯愛!打完邊爐就係我期待既粥底啦,我覺得好特別呀,姐姐們服務態度都好好呀,好貼心咁幫我地整鍋粥,將D南瓜芋頭跟粥磨成蓉,最後再加埋蔥花,芜茜等等,真係超級香呀,一入口真係有驚喜,好香濃,仲好清甜,超好味!份量多而且好味道!最後

一黎姐姐就俾兩碟餐前小食啦,食住等,都幾開胃喔。

份量多而且好味道!最後碗糖水都差D食唔落呀,不過我都係忍唔住食左好多!朋友真係無介紹錯,食過返尋味!