2024-01-25 1155 views
呢間餐廳嘅海鮮蒸氣鍋,真係令我心思思!🦞🦐 首先,個生蠔厚實肥美,輕輕吸一啖,海水嘅鮮甜就喺口腔爆開,完全唔需要多啲調味。扇貝肉質細嫩,擺埋蒜蓉粉絲上去蒸,簡直係絕配!海蝦彈牙得黎仲保持住海水原汁原味,每啖都好滿足。🍤肉蟹就真係正到無話說,每個蟹蓋都滿滿蟹膏,肉又鮮又甜。講真,食素咁多年未試過咁滿足!再嚟個紅棗杞子蟲草花蒸雞,每一口都滲出滿滿滋味,雞皮啖啖滑,真心好入味。小籠包流晒湯汁,每個都包到爆,咬一啖熱氣騰騰,內餡鮮嫩仲帶啲甜。至於粥底,真係又一絕!湯底鮮甜,加埋海鮮出嘅味,啖啖都係驚喜,完全可以話係食到尾都唔單調。忘記唔到嗰碗滋補桃膠,甜度啱啱好,龍眼肉嘅香甜仲陪襯得桃膠更加滑潤。🍮總括來講,呢間餐廳嘅服務、環境都算得上一流,特別係跟住時間表蒸完嘅海鮮,食起上嚟真係正正地!下次揾食嘅時候,記得要再黎!😄👍