3月31日, 今日我地健康d, 去食下粥!::: 皮蛋牛肉粥 ::: $18.5賣相靚~ 粥面灑上蔥粒, 花生仲有油炸鬼~ nice! 粥底軟綿香甜, 混上碎牛實在香甜! 皮蛋與粥極配, 韻味深長~! 食完成碗都唔會口乾, 唔多覺有味精, 感覺健康!::: 淨腸粉 ::: $9.5一黎到淨係一碟豉油齋腸… 外表唔多討好. 自己落埋甜醬麻醬加芝麻感覺就好得多! 不過咬開腸粉, 見唔到一層層嘅粉皮, 反而係一碌粉腸… 所以, 腸粉唔合格.::: 豉油皇炒麵 ::: $11呢個好難失準嘅食物, 合格. 但唔突出~ 普普通通啦~海皇粥店嘅粥係有一定水準~ 不過其他食物都只屬一般. 見佢地銳意推出又飯又湯嘅新產品, 希望唔會好似腸粉炒麵咁普通貨色啦~ 新出嘅南瓜粟米粥, 好似幾好味~ 下次有機會都想試下架!
3月31日, 今日我地健康d, 去食下粥!

::: 皮蛋牛肉粥 ::: $18.5

::: 淨腸粉 ::: $9.5

::: 豉油皇炒麵 ::: $11
呢個好難失準嘅食物, 合格. 但唔突出~ 普普通通啦~

皮蛋牛肉粥
淨腸粉
腸粉+醬
豉油皇炒麵
2009-03-31
$20 (Dinner)
皮蛋牛肉粥