2024-01-20 141 views
講起今次試嘅呢家店,真係使到我心花怒放🌸🌼🌸!首先,碗艇仔粥面頭嘅食材洋洋灑灑,咁嘅堅離地價錢下仲可以咁多餸,嘩,真係好窩心!粥底滑溜溜,啖啖肉香,淡中透鮮,咁嘅口感實在係咁滑咁順,一啖接一啖停唔到口。跟住個蘿蔔糕,都算係正!金黃酥脆嘅外皮包住軟滑嘅內裡,一咬落去真係彈牙到不得了,香味撲鼻,個稔清香爽口,仲唔覺得膩。跳過去講下嗰碟炒米粉,香噴噴嘅,搭配咗啲瘦肉同韭黃,咸香得嚟唔膩口,質地上比較偏硬,但間中食到啲脆口嘅豆芽同蔥花,嗌醒味蕾。最後,講下件叉燒腸,叉燒係真材實料,肉味甜潤;腸粉絲滑嫩滑,越嚼越有味,撈埋啲醬,微甜微鹹嘅調和,太適合我呢個愛好傳統港式點心嘅胃口。總之係,食物好食,價格公道,真係值得推介,好過癮!👍👍👍