2017-01-03 265 views
記得係一年多前食過旺角間屋喔,印象都唔錯,所以今次銅鑼灣開左新店,就過黎試下。 店面裝修得好有台灣風味。 原來這裡除了有台式美食,也有西餐。但我就簡簡單單的點了台式家常晚餐套餐。 台式套餐都有數款選擇。點好餐,好快就上了魚湯時疏及白飯,清清地,送飯一流。 小食我揀左<< 雞翼>>,一碟兩隻,加了芝麻,雞肉嫩滑。 主菜揀左<<鳳梨糖醋魚柳>>。廚師砌得好靚咁上枱,就咁睇有D似我地食開既咕嚕肉,因為鳳梨及糖醋的開係,其實食落道都似。魚柳炸到內裡肉質嫩滑,再加上糖醋,令到入口魚柳的表面比較軟滑。 而飲品是可以在主餐牌中揀一款$32的,如果超過,補回差額就可以。 我就揀左<<野莓優格沙冰>>,入口小小甜,加上沙冰的口感,十分解渴及油膩感,只需補$6。

店面裝修得好有台灣風味。

小食我揀左<< 雞翼>>,一碟兩隻,加了芝麻,雞肉嫩滑。

2016-12-30
$104 (Dinner)