2020-09-10
依間位於大南街新開既店舖主打手沖咖啡, 十分適合咖啡迷, 品嚐不同咖啡豆風味😛客人可以跟據自己既口味, 挑選黎自本地烘焙品牌或其他國家既咖啡豆🤩有位置坐低後, 咖啡師亦都會為每台客人細心介紹👍當日去到分別有黎自丹麥, 大阪同大角咀既豆選擇🥳飲唔慣齋啡既朋友仔都可以照叫返有奶🙌好似我咁, 就變左Latte😂店內仲有蛋糕、甜點供應🧁🥤ᴅʀɪɴᴋ· UGANDA $60﹟徵詢完咖啡師邊種豆適合加奶飲之後, 決定試一試黎自本地得獎咖啡店既豆☺️依種豆特別在會有紅棗味😎飲落咖啡味真係幾香濃, 先飲到少少果酸味後有回甘, 入口都順滑, 奶同咖啡比例恰當🙂🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Matcha Chiffon Cake $50﹟蛋糕賣相簡單精美, 戚風蛋糕都夠濕潤同軟熟, 但覺得可以再蓬鬆d🤨個抹茶醬先係精華😍食落抹茶味濃厚, 有回甘既味道, 甜度比較低, 食完唔覺膩🤤醬既稀杰程度剛好, 夾埋蛋糕一齊食真係好正🤟🤩
🥤ᴅʀɪɴᴋ· UGANDA $60