2019-08-21
呢排天氣好熱,經常都無咩胃口,朋友就提議食素,清新開胃得嚟又健康,今次就去到呢間悠蔬食,我哋分别選擇咗兩個套餐,有前菜、主菜同甜品,選擇非常豐富。店員好快送上前菜,淨係望到都夠驚喜,最特別嘅係呢個涼拌黑豆亞塔子,甜甜哋嘅黑豆加上酸酸甜甜嘅亞塔子,食落好開胃,至於紅菜頭蘋果合桃沙律都唔錯,好清新好甜,旁邊嘅山藥絲撈咗麻醬,食落都幾惹味。呢兩個手捲都好特別,一個係蘆筍素香鬆苜蓿芽,另一個就係香芒牛油果苜蓿芽,苜蓿芽好清爽脆身,加埋芒果同牛油果,味道好清爽,而貼心嘅店員仲提醒我地要盡快食,如果唔係啲紫菜會淋,真係非常細心。而湯方面就中西湯各叫咗一個,我就飲黑松露淮山忌廉湯,朋友就飲羊肚菌冬瓜竹笙黃耳百合雪蓮子湯,淨係聽個名都知道個燉湯夠足料,飲落就幾清甜滋潤,而忌廉湯就好香松露味好濃郁。台式杏鮑菇猴菇煲夠曬熱辣辣又有鑊氣,菇味香濃,食落口感結實,就算食肉獸都會鐘意。而呢個菠菜合桃野菌意大利飯配腐皮卷,賣相夠曬吸睛,非常呃Like,意大利飯好creamy,菠菜味好濃厚,加上脆脆嘅腐皮卷,味道好夾。最後就有甜品,紅茶cheese cake雖然細細粒,但好濃茶味,而鮮果脆脆芭菲就好啱女仔,表面擺上
最後就有甜品,紅茶cheese cake雖然細細粒,但好濃茶味,而鮮果脆脆芭菲就好啱女仔,表面擺上忌廉做嘅玫瑰花做裝飾,真係好靚呀,而下面就好多生果同雪糕,為今餐劃上完美嘅句號。