2023-07-31 729 views
今日又係放肆食嘢嘅日子,我哋成班飯腳嚟到西營盤食放題,呢間餐廳有一個無限時放題,客人可以食嘢食到飽為止。因為冇限時,所以非常自由。而且呢個套餐非常多嘢食,淨係煲都有成四個。先講咗,我覺得最好食先嘅第一名🥇海鮮蒸鍋呢個海鮮蒸鍋係用蒜蓉蒸嘅,勁多蒜蓉,勁香蒜蓉味,海鮮充滿蒜蓉香味,而且非常新鮮好好食,聖子鮮甜又爽口,鮑魚亦都啖啖肉好有咬口。輪到第二名🥈豚骨湯底任食火鍋呢個豚骨湯底,真係超好味,真材實料。入邊有豬骨和不同蔬菜肴煮而成,新鮮好味。話明火鍋,當然有好多不同火鍋材料。🎗️響鈴吸左啲湯汁,食落去仲有香脆嘅口感!🎗️牛肉🐮,牛味十足,入口好易咬開。🎗️🎗️大蝦🦐,煮到紅卜卜,蝦肉又甜又爽口。🎗️八爪魚🐙丸,食到有墨魚和香蔥喺入邊,又香又彈牙🎗️蜆,大隻冇沙又鮮甜🎗️蠔🦪滑嘟嘟,大大隻蠔味濃郁🎗️扇貝肉質柔軟🎗️青口新鮮又有海水味第三名公開🥉雞煲雞煲都好好味,有好多雞肉,亦都非常夠味,而且可以選擇辣度,非常貼心!唔夠食,亦可以再加,真係非常抵食!

先講咗,我覺得最好食先嘅第一名
🥇海鮮蒸鍋

輪到第二名
🥈豚骨湯底任食火鍋
🎗️響鈴吸左啲湯汁,食落去仲有香脆嘅口感!
🎗️牛肉🐮,牛味十足,入口好易咬開。🎗️
🎗️大蝦🦐,煮到紅卜卜,蝦肉又甜又爽口。
🎗️八爪魚🐙丸,食到有墨魚和香蔥喺入邊,又香又彈牙
🎗️蜆,大隻冇沙又鮮甜
🎗️蠔🦪滑嘟嘟,大大隻蠔味濃郁
🎗️扇貝肉質柔軟
🎗️青口新鮮又有海水味