2022-11-30 683 views
📍九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖去咗探個friend新居入伙,特登入咗去啟德站啲隔離啲新型住宅,睇完新屋就喺附近醫下肚,佢帶咗我去一間幾出名嘅漢堡店食生日lunch🤣🤣🤣1. 經典芝士漢堡🐮🍔$75+🍟🥤$25 - 味道十分經典,揸上手乾身,佢個包勁脆身,用咗羅馬生菜,芝士,蕃茄,洋蔥做配搭,手打漢堡扒嘅比例都係7× (瘦身嘅牛肉) 配 3x(脂肪比例高嘅牛肉) ,咬落口十分多肉汁,味道同配搭都係一流😏😏😏最緊要係加埋外脆內軟嘅薯條,成個餐簡直係完美🤤🤤🤤2. 水牛城雞肉漢堡🐔🍔$78+🍟🥤$25 - 食落口塊雞扒最緊要多汁同滑,雞扒唔會煎到嚡身,而且佢塊皮仲要係卜卜脆😋😋😋佢都係用咗羅馬生菜,蕃茄,洋蔥做配搭,佢唯一唔同就係用咗另一種芝士去配嗰水牛城醬,不過個醬唔夠多,冇咗嗰種辣口嘅刺激感🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️否則一定會更加好食😁😁 薯格方面本人覺得好好食,不過個friend就比較鍾意薯條🍟🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️小店整體環境係走工業風,呢位坐得都好舒服😂😂漢堡包選擇多,再加上價錢性價比超高😁😁😁想食cp值高嘅漢堡包一定會介紹呢間餐廳比啲朋友仔去試吓👍🏻👍🏻👍🏻
📍九龍城啟德沐泰街9號嘉峯匯地下5號舖

經典芝士漢堡
水牛城雞肉漢堡
薯條
薯格
2022-11-17
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
經典芝士漢堡
水牛城雞肉漢堡