2023-07-12
首先,這家餐廳提供的食材非常新鮮,種類繁多,從高級和優質的日本和牛到空運直送的海鮮,每個菜式都精心挑選,確保味道和口感完美無瑕。用黎做鐵板燒嘅海鮮例如龍蝦、蚌等都係刺身級,可以選擇刺身上。另外廚師用龍蝦頭製作嘅麵鼓湯,既香又濃,獨一無二,人間美味。其次,餐廳的廚師技術高超,他們將烹調過程變成了一個現場表演,表演過程中,燒烤、翻轉、拍打和切割聲響環繞在耳邊,讓用餐者感受到了全身的體驗,讓人為之驚嘆!廚師會按季節推薦當造食材,讓食客體驗到不一樣的鐵板燒菜式。今晚試左巨型活賴尿蝦,唔止見到每隻都有一大排蝦膏,而且仲好生猛。成品令我驚呆了! 每粒蝦肉竟然包住流心嘅蝦膏!OISHI!😲下一道要介紹嘅係燒白鱔,白鱔是在餐廳裏劏的,皮脆、肉彈牙!除了中環某主打鰻魚的餐廳外(一份饅魚飯盛惠$500), 很少聽到香港的日式餐廳會花功夫在餐廳內劏鰻魚,難得!呢份鮑魚最特色嘅係切得非常薄,考驗師傅刀工,我三歲嘅小朋友都一塊接一塊吃了一碟!今晚仲有個special 係大板燒,入面有大量新鮮爽脆嘅椰菜,好滿足😋最後,餐廳的氛圍非常溫馨舒適,裝潢典雅,音樂輕柔,燈光柔和,讓人感到非常放鬆和舒適。絕對推薦!
西澳龍蝦刺身
刺身
廚師會按季節推薦當造食材,讓食客體驗到不一樣的鐵板燒菜式。
大板燒
絕對推薦!