2018-07-22
銅鑼灣呢間名館同中環名館唔一樣。無論係格調、菜式,感覺好唔一樣。去過中環嘅朋友,可以去埋銅鑼灣試試,感覺煥然一新,有新鮮感銅鑼灣名館平日好旺好熱鬧。7點到步,不斷有客人入座。本來以為食中菜嘅客人以家庭聚會居多,原來上班一族、朋友吹水較多餐廳環境唔錯,裝潢設計都好新穎時尚,座位舒服,燈光適中,揀嘢食都份外起勁。由於餐牌樣樣都好吸引,先來個天山雪蓮果燉海星,暖暖胃再諗食咩。->五仁無骨口水雞,份量唔算多,雞肉墊底係一大堆青瓜,雞肉入味又夠滑身,可能咁啱呢碟雞骨偏多,個醬汁少少辣味同好香->天山雪蓮果燉海星,呢個湯好清甜,入口好舒服,好滋潤,啜一細啖有嘩一聲尢其側邊個位女同樹,話喚然一新嘅感覺,不過都一致好評->石窩鮑魚雞粒炒飯,用石窩盛飯能保持熱度,炒飯粒粒分明,有原整一粒粒小鮑魚在炒飯內配合醬油的香味,好惹味->蜜椒土豆安格斯牛柳粒,個顏色吸引色彩,牛柳粒肉質非常嫩滑,師傅話已鎖住肉汁,所以牛味濃郁,肉汁係有點黑椒味和辣香,好惹味,不過份量少左d