2018-06-03
因為日本北海道d 野太好食,因為造型太精緻,因為餐廳個景太靚。。 所以我地幾個閨蜜今個月試帝京酒店的餐廳酒吧Lion Rock就聯乘日本美肌品牌HABA推出純‧ 北海道下午茶,一共有12款鹹甜小食。例如是北海道蜜瓜、北海道帆立貝等等,還有仿真度極高的迷你鬼馬拉麵蛋糕,肉眼也很難分辨真假拉麵!下午茶一共有12款鹹甜小食,有興趣都不妨試一試吧!北海道帆立貝配新鮮海膽,松葉蟹棒天婦羅,風味牛肉壽司,芝士撻,蕃薯燒,每一款個造型100分,味道都係好好味架!甜點方面有鬼馬拉麵,你以為佢係真麵,有,佢有一碗真麵一碗甜品,賣相上真係幾可亂真,靚到冇人有呀!不過個人覺得真拉麵好食d,因為個甜品麵真係好甜。呢個Afternoon Tea 做到6月, 有興趣快d 去試下。佢仲好好有一人份同二人份叫, 因為我地今次三個人食, 完全冇問題,一人一件,唔洗諗邊個食邊樣, 食完仲補 HABA 護膚品送,又可以望住獅子山食,正! 呀, 佢仲有杯用清酒做底既雞尾酒揀呀,我地飲荔枝味都好好飲,可以一試😉