2023-06-01 110 views
朋友生日揀咗呢間餐廳同佢慶祝,之前想黎好耐,但唔知點解次次大家投票都揀唔中佢,今日終於試到😊我哋四個人係𝗐𝖾𝖾𝗄𝖾𝗇𝖽 𝖽𝗂𝗇𝗇𝖾𝗋時間,一早已經喺𝗈𝗉𝖾𝗇 𝗋𝗂𝖼𝖾 𝖻𝗈𝗈𝗄左位,所以一入去就有位,不過現場見就算冇𝖻𝗈𝗈𝗄都唔洗點等,初初都有諗食物質素會唔會一般都以打咭為主,點知又唔係喎,average都幾好食真心驚喜♥只係份量較少,人多就要叫多幾款啦😉當日我哋𝗈𝗋𝖽𝖾𝗋左好多野,其中我認為最推薦嘅我先詳細介紹啦🫶🏻🍛𝖠𝖻𝖺𝗅𝗈𝗇𝖾 𝖢𝗋𝖺𝖻 𝖡𝗋𝗈𝗐𝗇 𝖱𝗂𝗌𝗈𝗍𝗍𝗈 $188蟹膏味香濃完全滲入燉飯入面好creamy,鮑魚亦炆到軟滑彈牙入味,伴碟裝飾有啲蘿蔔絲,海苔片,子薑,但絕對唔係裝飾咁簡單,配搭埋嗰飯一齊好match,好balance 𝖦𝗋𝗂𝗅𝗅𝖾𝖽 𝖯𝗈𝗋𝗄 𝖡𝖾𝗅𝗅𝗒 $208 一上菜已經聞到豬腩煎得勁香,火候控制得好好,外脆內軟,脂肪與瘦肉比例完美,上面有炒過嘅洋蔥,亦用左啲好似薏米嘅食材放底,完全吸收晒食材嘅精華同香味𝖳𝗋𝗎𝖿𝖿𝗅𝖾 𝖯𝖺𝗋𝗆𝖾𝗌𝖺𝗇 𝖥𝗋𝗂𝖾𝗌 $68薯條炸到金黃色,好香脆,食到停唔到口,配搭芝士醬更加惹味🍹𝖳𝗁𝖾 𝖠𝖿𝗂𝖼𝗂𝗈𝗇𝖺𝖽𝗈 $56好好飲

𝖦𝗋𝗂𝗅𝗅𝖾𝖽 𝖯𝗈𝗋𝗄 𝖡𝖾𝗅𝗅𝗒 $208

𝖳𝗋𝗎𝖿𝖿𝗅𝖾 𝖯𝖺𝗋𝗆𝖾𝗌𝖺𝗇 𝖥𝗋𝗂𝖾𝗌 $68
薯條炸到金黃色,好香脆,食到停唔到口,配搭芝士醬更加惹味

🍹𝖳𝗁𝖾 𝖠𝖿𝗂𝖼𝗂𝗈𝗇𝖺𝖽𝗈 $56
好好飲好清新👍🏻蜜糖清甜,有檸檬香同小小花香

🍮𝖴𝗇𝖼𝖾𝗋𝗍𝖺𝗂𝗇 (焦糖燉蛋) $88
賣相靚,燉蛋又香又滑配埋上面嘅焦糖脆脆糖粒勁好食😋朋友話自己一個人可以食十個喎🤣🤣

我哋仲order以下呢啲🤭🤭水準都唔錯架😉
𝖸𝗎𝗓𝗎 𝖲𝖺𝗅𝗆𝗈𝗇 𝖲𝖺𝗅𝖺𝖽 $118
𝖡𝗋𝖺𝗂𝗌𝖾𝖽 𝖱𝖾𝖽 𝖶𝗂𝗇𝖾 𝖡𝖾𝖾𝖿 𝖲𝗁𝗈𝗋𝗍 𝖱𝗂𝖻𝗌 $268
𝖲𝗆𝗈𝗄𝖾𝖽 𝖤𝗀𝗀 𝖸𝗈𝗅𝗄 𝖢𝗁𝗈𝗋𝗂𝗓𝗈 𝖲𝗉𝖺𝗀𝗁𝖾𝗍𝗍𝗂 $178
𝖢𝗎𝖼𝗎𝗆𝖻𝖾𝗋.𝖬𝗂𝗇𝗍.𝖫𝗂𝗆𝖾 𝖲𝗈𝖽𝖺 $56
𝖶𝗂𝗅𝖽 𝖡𝖾𝗋𝗋𝗒 𝖲𝗈𝗋𝖻𝖾𝗍 $56
𝖪𝖺𝗆𝗊𝗎𝖺𝗍.𝖫𝗂𝗆𝖾.𝖦𝗂𝗇𝗀𝖾𝗋 $56
𝖯𝖾𝖺𝖼𝗁 𝖲𝗈𝗋𝖻𝖾𝗍 𝖡𝗅𝖺𝖼𝗄 𝖡𝖾𝖺𝗇 $88
𝖬𝗂𝗅𝗄 𝖨𝖼𝖾 𝖢𝗋𝖾𝖺𝗆 . 𝖲𝗍𝗋𝖺𝗐𝖻𝖾𝗋𝗋𝗒 𝖢𝗁𝗈𝖼𝗈𝗅𝖺𝗍𝖾 𝖢𝗋𝗎𝗇𝖼𝗁 $88
𝖱𝖺𝗌𝗉𝖻𝖾𝗋𝗋𝗒 𝖲𝗈𝗋𝖻𝖾𝗍 $88
2023-05-27
$400 (Dinner)
Celebration
Birthday