2022-10-06 98 views
今次來到銅鑼灣覓食,約咗舊同學試下登龍街呢間台菜。 餐廳就喺v point地庫,好容易搵 ,入到餐廳首先已經有好多霓虹燈,好有feel,好啱打卡,入到去環境好大好多個卡座。我哋十二點左右去到,有好多lunch set可以揀。稻埕牛肉自家製手作麵我就叫咗一個牛肉麵,嚟到賣相好好, 好大碗 ,湯底好濃郁但唔會過鹹, 佢嘅手作麵好煙韌同埋掛湯,牛腩畀咗好多塊,用筷子一夾就已經可以分開,勁嫩滑呢個set仲會包埋台式醬油鵝仔菜 ,菜好新鮮好脆,餐飲嘅咖啡味香濃,微苦商務午市單人套餐set A黑糖醋釀柑仔蜜呢個前菜好開胃 酸酸甜甜白鹵水九孔鮑魚鮑魚做得好出色,一啲都唔會韌,輕輕咬幾下就可以分開到金不換干貝螺頭燉雞湯呢個雞湯嚟到超熱,用一個迷你湯盅裝住,超濃雞味,一飲就feel到勁滋補,入面仲有好多材料,螺頭等等可以一齊食燒香鳳梨芭樂安格斯牛小排主菜係呢一個牛小排,嚟到賣相好靚,鳳梨同牛小排互相疊住擺放, 台灣鳳梨果然好甜好多汁,牛小排都有好多塊,仲有好香嘅燒烤香味,牛味都濃郁芋圓珍珠紅豆湯仲有配埋呢一個甜品,紅豆湯香甜,芋圓做得好出色,煙韌得到原材料嘅味道,珍珠好煙韌,完全不輸甜品店嘅甜品質素柚薑

我哋十二點左右去到,有好多lunch set可以揀。

稻埕牛肉自家製手作麵

商務午市單人套餐set A

黑糖醋釀柑仔蜜
呢個前菜好開胃 酸酸甜甜

白鹵水九孔鮑魚
鮑魚做得好出色,一啲都唔會韌,輕輕咬幾下就可以分開到

金不換干貝螺頭燉雞湯

燒香鳳梨芭樂安格斯牛小排

芋圓珍珠紅豆湯

柚薑米水
跟餐飲品我哋揀咗熱嘅 飲落薑味唔會好重,柚子味更濃,飲落暖胃潤喉
Type of Meal
Lunch