近期發現咗一間位於天后樓上鋪 集Cafe, Bar & Restaurant 於一身嘅餐廳👅 地方好大 座位寬敞 而且食物賣相非常精緻 價錢合理🥰 佢哋最近亦都推出左情人節Menu 4 courses 加埋杯酒都係$288/head 所以推薦比大家❤️4 courses 包括左兩款Starter 一款Main 同一個Dessert☺️ Starter係北海道鮮帶子同蘑菇濃湯 北海道鮮帶子賣相吸引 帶子上面放咗三文魚子 配上牛油果 檸檬乳酪泡沫 帶少少酸味 好開胃👍🏻 蘑菇濃湯打到好幼滑 好細心連隻碟都有加熱 令到湯嘅溫度可以保持到😋主菜我哋揀咗龍蝦濃湯魷魚意大利飯 意大利飯口感100分 有咬口得嚟又唔會太硬🤤 而且龍蝦味超級濃 加上日本菇同魷魚粒烹調 味道非常出色😻甜品係心形士多啤梨馬卡龍伴玫瑰慕絲🌹 一睇就知係情人節❤️ 雖然味道比較甜 不過情人節打卡一流😆 飲品可以揀一杯House wine/ 兩款指定mocktail 我哋揀咗一杯叫做Morning After 嘅mocktail🤩 口味係百香果 而且加咗薄荷葉 青瓜同埋梳打水 所以口味非常清新 超好飲☺️除咗情人節Menu 我哋都試

除咗情人節Menu 我哋都試咗A la carte 嘅Snack 同Main 小食就試咗脆炸魷魚配泰式醬汁👅 香脆嘅炸魷魚圈本身冇調味 無論配檸檬汁定係泰式醬汁都好好食👍🏻
脆炸魷魚配泰式醬汁

Main 就試埋佢哋嘅澳洲安格斯西冷扒 單點一份有400g😻 選用150 day grain fed beef 牛肉味特別香濃 西冷扒邊有一層薄薄嘅牛筋同脂肪 口感比想像中嫩滑軟腍🤤
澳洲安格斯西冷扒

最後叫埋一杯熱Latte☕️ 作為情人節午餐實在令人滿意🌟