2018-05-18
荃灣一向多好野食,而呢間新開嘅hygge就係其中一個唔錯嘅選擇。近日同朋友慶祝生日就去左呢度,叫左嘅食物都相當之好食。飲唔方面,我就叫左杯柚子蘋果沙冰,飲落非常清涼,岩晒炎炎夏日飲。唔試都唔知原來柚子同蘋果係咁夾,酸酸甜甜咁,味道並唔係好假嘅味精味,相當唔錯。而朋友就叫左呢杯hazelnut chocolate milk,我都試左一啖,飲落有香濃嘅hazelnut味,亦係一個不俗嘅選擇。他他向來係我最愛嘅前菜之一,唔同地方食到嘅他他味道同質素都相當唔同,而係hygge食到嘅他他算係我食過比較好食嘅之一。他他係用三文魚同舌拿魚混合而制,再溝埋特制嘅醬汁,食落非常開胃。而下面黑黑地嘅係黑糯米,食落口感較硬,同上面嘅他他一齊食,口感非常之新鮮。除左他他我地仲叫左個Caesar salad,沙律醬分量落得岩岩好,令沙律唔會太咸,再配合埋脆卟卟嘅面包同新鮮嘅生菜,係唔錯嘅開胃之選。主菜我地叫分別叫左個安格斯牛肉漢堡同波士頓龍蝦卡邦尼意粉。個漢堡非常好食,外層嘅面包外脆內軟,而漢堡扒亦非常厚身,咬落相當juicy。薯條係幼身果種,食落每條都非常香脆,真係食到停唔到口。卡邦尼意粉上面加左溫泉蛋,食落
主菜我地叫分別叫左個安格斯牛肉漢堡同波士頓龍蝦卡邦尼意粉。
卡邦尼意粉上面加左溫泉蛋,食落非常香口,有濃郁嘅蛋香同忌廉香。而龍蝦上面就有非常香嘅牛油味,食落非常鮮美。
最後嘅伯爵茶布甸為呢一餐畫上左完美嘅句號,布甸食落有非常香嘅伯爵茶味,食落口感非常畫,真係想食多幾個