2021-08-30
今日同同事一齊食lunch,我地見呢間餐廳唔洗等位,menu睇落又幾fancy吓,又係素食,就貪得意試一試Menu真係好豐富,我地都睇咗一陣,員工過嚟推介我地食午餐定食,會多咗前菜、湯、同埋甜品,咁我就聽話試吓啦粟米湯好濃稠,並唔係液體狀,我個人幾中意,而且飲得出唔係用罐頭開嘅湯,係有淡淡嘅天然粟米味,唔錯牛蒡甘筍沙律最驚喜,真係好好食,不過留意係辣嘅。野菜炒素雞柳有好香嘅蒜味,素雞食落口感真係好似雞,有好香嘅豆味,唔錯但冇乜驚喜,下次會想試吓漢堡 同事叫嘅吉列素豬扒炸得香脆,都好食!富士山飯好kawaii,打卡一流食起上嚟就冇乜特別 我叫咗冬蔭功汁,意外地幾好食,味道幾濃吓,酸同辣都夠味以為係海鹽雪糕,原來係焦糖海鹽醬配雲呢拿雪糕味道唔錯,中意冬甩煙煙韌韌好有咬口,連隔離朵黃色小花都食得㗎係白朱古力嚟嘅,不過就硬咗啲花茶好精緻,都沖到10杯到,食完成餐飯再慢慢嘆,真係好寫意~可惜lunch time差唔多完喇呢間餐廳係可以encore嘅,但就要等月頭啱啱出糧去 成個定食$88再加一,埋完單銀包真係好空虛
野菜炒素雞柳定食
富士山飯配冬蔭功汁