2018-08-20 173 views
假期約一班朋友最好就係食中菜,因為坐圓枱容易d傾計,我地簡左好耐,最後決定簡名館,喜歡佢方便就腳同地方夠大,見到menu cover design得古式古鄉超靚,真係引哂d食慾出來,我地最後簡左鮑魚雞粒炒飯,酸甜咕嚕肉,蒜蓉娃娃菜,馬拉糕,一口小籠包,海鮮薯仔薄餅,雞絲粉皮!第一度上菜嘅餸係雞絲粉皮,超多麻醬同青瓜,一邊撈一邊聞到陣陣麻醬香味,咬落去好爽口, 係一道好清新嘅前菜之後係海鮮薯仔薄餅,雖然薯仔味唔算太濃,但海鮮都算多,而且煎得唔係好油,都幾唔錯酸甜咕嚕肉絕對係一個唔會唔好食嘅餸, 酸酸甜甜真係好令人開胃, 而且仲有我最鍾意嘅水蜜桃好正蒜蓉娃娃菜超多蒜蓉,雖然我都鐘意蒜蓉,不過真係太過多啦, 點整走都好每一啖都食到好多蒜蓉,如果小番啲就好喇鮑魚雞粒炒飯鮑魚唔算好多,飯就好濃味,我食開比較清淡,所以覺得有啲咸馬拉糕好鬆化唔會太林,咬落去彈彈地幾好味小籠包外皮有啲厚,湯汁唔易穿, 小籠包入口連湯汁一齊食,好味!!

馬拉糕好鬆化唔會太林,咬落去彈彈地幾好味

Type of Meal
Dinner