2018-06-12 20 views
今日早放,想去尖沙咀買啲嘢,所以就順便去呢間餐廳食午飯,呢間餐廳之前都食過,覺得佢啲甜品好靚,但係未食過佢啲晏晝,所以你試吓。叫左個lunch set,意粉包飲品,我叫左一杯咖啡,點知有意外驚喜,好似平時出面Cafe叫嘅凍latte,唔會甜爺爺,好清爽主菜我叫做明太子軟殼蟹忌廉意粉,個名聽到就覺得好吸引,毫不猶豫就叫咗,意粉好香濃,味道好有層次,質感亦都好多變化,又有脆卜卜既蟹子,又有香脆既紫菜同軟殼蟹,仲有明太子嘅香味,加埋好好食。淨係食咁少梗係唔飽啦,例牌要食埋個甜品先,今次冇叫嗰啲有棉花糖嘅甜品,反而叫咗一個比較樸實啲嘅甜品——提拉米蘇雪糕,呢個甜點令到我喜出望外,上面有咖啡粉,中層有浸過咖啡酒嘅蛋糕,亦都有啲餅碎,好有口感好好食呀!好食過綿花糖既甜品總括而言,呢間餐廳食物有心思,外型都好靚,好適合打卡!不過冷氣有d大,唔係坐得好耐

2018-06-07