2023-11-23
約了幾個朋友一起吃晚飯,想找個好地方最後frd子揀左這家火鍋私房菜~可以邊享受美食邊聊天,地鐵口出來往海港城方向走,搭電梯就可以到啦,裝修都好雅緻,店面唔算好多位置,但有散桌同埋包間~order左個四人套餐💰1138湯底是鹿茸菌花膠湯,上來先每人一碗,因為係燉湯火鍋,飲返啖暖暖既花膠雞湯,係呢個秋天補一下!味道都好濃郁,服務員提到係以多種滋補材料滿滿熬製而成,好味😋🦞龍蝦海鮮拼盤有澳洲龍蝦,大蜆,台山𧐢,白蟮片呢幾種海鮮,有原條龍蝦,見到晶瑩通透既龍蝦肉,火鍋淥完之後好彈牙,又鮮甜!另外,蠔🦪都好肥美,食完好滋補,大蜆同埋鱔都正!🥩手切安格斯和🐷豚肉片食火鍋又點可以少得到肉呢!手切安格斯份量好足,四個人食都夠曬!呢個牛肉夠新鮮,油脂分布均勻,口感好正!豚肉片就要煮得夠熟先得,煮熟食完都嫩滑😊🍡手打四寶丸和鮮炸響鈴丸子都係手打既,味道彈牙~響鈴真系新鮮熱炸的!上黎既時候熱辣辣,食嗰陣脆卜卜,都可以浸下火鍋,索曬佢既汁水,都好好味🤤🥬野菜盒和🍜稻庭烏冬都可以配埋蔬菜同埋烏冬好滿足~食得開心我地都唔夠食,仲加左🥟蟹黃餃💰118同埋水魷💰68,蟹黃餃煮完之後汁水充足,蟹黃味好香;水魷唔需要煮咁
order左個四人套餐💰1138
🦞龍蝦海鮮拼盤
🥩手切安格斯和🐷豚肉片
🍡手打四寶丸和鮮炸響鈴
🥬野菜盒和🍜稻庭烏冬
都可以配埋蔬菜同埋烏冬好滿足~
食得開心我地都唔夠食,仲加左🥟蟹黃餃💰118同埋水魷💰68,蟹黃餃煮完之後汁水充足,蟹黃味好香;水魷唔需要煮咁耐,差唔多就可以食嘎啦~
邊食服務員會隨時過黎添加湯,都會介紹返佢哋既菜,私房菜既好處就係呢度~食物同環境都好好👍
溫馨提示🔔:記得拿一下4人入座 HK$400現金券(需預先訂座兌換;星期五或公眾假期前夕不能使用)https://link.tryeat.la/g/HOTPOT400