2023-04-07
上星期收到學校通知收左謙謙後, 我就已經問謙謙想食咩慶祝一下, 佢又係諗都唔諗話食日本野, 返去接左佢近近地係荃灣‘’一本。串里‘’到食。呢到餐牌有幾樣特價菜式,我都忍唔住叫左👍 質素又ok 喎🔽🔽🔽✡️ 特長燒鰻魚壽司 ~ 果時特別長呀! 鰻魚面層加上鰻魚汁燒過特別滋味, 咁長的鰻魚要分幾次咬先掂,食一件已好滿足。✡️ 珍寶赤蝦刺身 ~ 拉出蝦頭一吸d 蝦膏好濃郁,赤蝦肉質夠彈牙鮮甜。✡️ 木板海膽(原板)~ 一口一口的送入口腔,濃濃的海膽鮮味沖擊我嘅味蕾。✡️ 時令生蠔 ~ 入口creamy,加上 淡淡的海水味令人回味。 ✡️ 粒粒魚生丼 ~ 謙謙之選, 切好哂一粒粒的刺身方便謙謙拌勻飯來食, 有幾款魚生粒加玉子青瓜粒等材料。✡️ 雜錦魚生丼 ~ 有三文魚、吞拿魚、油甘魚、赤蝦、北寄貝、帶子等,每款刺身夠新鮮又有厚度,鮮甜可口, 一碗滿足哂我的要求。