2016-01-18 888 views
臨近年尾正係朋友聚會嘅大好時機,但一班人吃飯總係各有意見,難以選擇聚會地點,所以一家菜式選擇豐富,質素又上佳的餐廳,绝對係解決煩惱的幫手。前幾日我地就揾到個好去處,位於觀塘駿業街的“Genius”,間餐廳以多國菜、海鮮、無肉餐單、西餐及露天茶座為賣點!最近仲推出半自助餐,供應多款海鮮、沙律、糕點、水果等,而餐廳亦奉送刺身及即開生蠔。真係啱晒貴精唔貴多嘅我哋!冷盤海鮮:大蝦爽脆啖啖肉,好鲜甜,青口肉質嫩滑無渣,味道鮮美,翡翠螺爽甜彈牙!沙律,甜品,凍品,炸物小食一應俱全!魚生刺身:有三文魚、日本雪鯛魚、北寄貝、甜蝦,每款皆新鮮甜美!法國生蠔,入口爽甜,蠔味軟濃,甜美中带點少少的海水味!主菜就係呢個燒烤拼盤:有燒菠蘿,粟米,羊架,大蝦,雞亦,腸仔,叉燒,砌得精緻,但有少少燶!羊架醃得夠入味,唔羶又好香羊肉味,大蝦燒得肉汁保留,爽甜多肉,燒菠蘿、粟米好甜,食到宜家巳經好飽啦,其他就由朋友黎解決!
大蝦及青口
冰鎮翡翠螺
沙律,甜品,凍品,炸物小食一應俱全!
魚生刺身
即開生蠔
法國生蠔,入口爽甜,蠔味軟濃,甜美中带點少少的海水味!
燒烤拼盤

2016-01-16