2023-02-14 103 views
大角咀精緻日式可麗餅✨早排見到好多人介紹依間位於大角咀嘅可麗餅專門店,但蕃茄仔每次去都要等最少35分鐘以上,所以次次都冇食到☹️今次終於食到了,仲唔洗等好耐,只係等咗大約10分鐘😍依間小店以鮮明嘅橙色裝潢為主,非常搶眼🤣而內部主要以白色同淺木色為主,俾人一種簡潔嘅感覺🤍門口仲有透明玻璃可以望到入面嘅製作過程,不得不讚嘅係製作環境同過程都好整潔👍🏻可麗餅嘅款式好多,仲有鹹嘅款式可以選擇,不過個人認為鹹嘅款式有啲偏貴,所以今次淨係叫咗2款甜嘅可麗餅🙇🏻‍♀️可麗餅嘅大細都好適中,作為飯後甜品啱啱好😆餅皮好夠軟身同煙韌,蕃茄仔覺得唯一美中不足嘅係可麗餅入面嘅餡太少,2款可麗餅除咗cream上面嗰啲之外,基本上唔係好食到餡料,淨係食到忌廉同餅皮🫢🍅香橙朱古力可麗餅 $48賣相真係好令😍好適合打卡😆整體味道比想像中好味🤤加分位係啲cream打得好滑,又唔算太甜,所以食完唔會覺得膩😋可麗餅入面有少少橙味嘅粒粒(?)蕃茄仔估應該係果乾,但唔太肯定🫢中間仲有少少脆脆🙈食到尾好似有一舊仔橙😂🍅抹茶紅豆白玉可麗餅 $48依個可麗餅嘅特別之處係佢個餅皮都係抹茶味🍵加上自家製嘅香濃抹茶忌廉,完全係出面食唔到嘅味道
大角咀精緻日式可麗餅✨

🍅香橙朱古力可麗餅 $48

🍅抹茶紅豆白玉可麗餅 $48
依個可麗餅嘅特別之處係佢個餅皮都係抹茶味🍵加上自家製嘅香濃抹茶忌廉,完全係出面食唔到嘅味道🤤所以蕃茄仔對依個可麗餅充滿期待🥰抹茶味濃郁得黎又唔會苦,好好味😋不過如果可麗餅裡面可以多返少少餡就好🥹因為食食下會覺得自己好似淨係食緊抹茶cream同餅皮同埋兩三粒脆脆咁,性價比唔太高嘅感覺🥹

好味指數:🍅🍅🍅🍅/5
抹茶紅豆白玉可麗餅
香橙朱古力可麗餅
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$48 (Other)
抹茶紅豆白玉可麗餅
香橙朱古力可麗餅