2023-05-03 238 views
🏡: 環境唔錯,好chill 🌊 坐得都舒服▪️MARSHMALLOW CROFFLE ▪️第一次吃 CROFFLE 這回事其實就是把 CROISSANT 壓扁再烘。本身愛吃 CROISSANT的人就會愛吃脆脆硬硬 佢加了輕量 maple syrup 🍁呢點叻,無搶佐牛角包的香#如果用普通糖漿有機會搶咗個味的面頭的貓貓是雪糕🐱打卡用可能CROFFLE的味太霸道,吃不到預期既呍呢嗱味夾心層有 MOCHI MOCHI但偏埋晒一邊😂小圖的是滿足的最後一口🥰面頭幾粒棉花糖BB係平時燒野食燒開個隻明顯係裝飾,但就放在名字做主角呢度略有哄女生order 之嫌呀▪️HERBAL SAUSAGE & MANTAIKO EGG BREAKFAST WITH TODAY'S BREAD ▪️骨子裡八>朝食;明太子蛋×烤香草腸TOAST一甜—鹹甜:日本蜂蜜🐝好濃啊!有驚喜!鹹:頂頭給你一小嚿牛油🧈完。。。我有預期佢用湯種麵包 /日本麵粉。。但沒有🫠普通的厚麵包而已寫『烤香草腸』來到是『芝士腸』0KAY , 我都中意食芝士腸,但落單時店員無開宗明義🫤玉子,少到就無的蛋味🥚。。為什麼不用日本蛋呢。明太子,唔夠鹹
🏡: 環境唔錯,好chill 🌊 坐得都舒服

▪️MARSHMALLOW CROFFLE ▪️

第一次吃 CROFFLE 這回事
其實就是把 CROISSANT 壓扁再烘。
本身愛吃 CROISSANT的人就會愛吃
脆脆硬硬

佢加了輕量 maple syrup 🍁
呢點叻,無搶佐牛角包的香
#如果用普通糖漿有機會搶咗個味的

面頭的貓貓是雪糕🐱
打卡用
可能CROFFLE的味太霸道,吃不到預期既呍呢嗱味

夾心層有 MOCHI MOCHI
但偏埋晒一邊😂
小圖的是滿足的最後一口🥰

面頭幾粒棉花糖BB
係平時燒野食燒開個隻
明顯係裝飾,但就放在名字做主角
呢度略有哄女生order 之嫌呀

骨子裡八>朝食;明太子蛋×烤香草腸

TOAST一甜—鹹
甜:日本蜂蜜🐝好濃啊!有驚喜!
鹹:頂頭給你一小嚿牛油🧈完。。。

寫『烤香草腸』來到是『芝士腸』
0KAY , 我都中意食芝士腸,但落單時店員無開宗明義🫤

玉子,少到就無的蛋味🥚。。為什麼不用日本蛋呢。

明太子,唔夠鹹香,打唔均玉子個甜橙橙的裝飾

🥔 薯仔沙律,有幾粒無全熟

但我覺得HANDMADE的薯仔沙律就是要有點生生,I LIKE 😚

2023-04-26