2018-11-25
今日同朋友仔嚟到深水埗搵好嘢食,今次就試吓呢間充滿意大利風情嘅餐廳門口重點寫着免收加一,而家嘅餐廳已經好少見有免收加一😍😍😍餐廳主要係行簡約風嘅路線,有充滿意大利風情嘅擺設,燈光柔和舒適,每張枱之間都有足夠嘅空間,即使坐滿晒客人,都唔會有食餐飯都要同人逼埋哂既情況出現。餐牌嘅食物款式種類都幾多,分別有意粉、前菜、小食、薄餅、主菜同埋甜品等等。意大利菜來講價錢亦都算係非常親民落完單之後,店員隨即送上餐包一籃,係薄薄一塊好似印度薄餅咁樣嘅,口感煙韌,食落充滿麵粉的香味,旁邊係黑醋醬,點黑醋食,又有另一種風味,酸酸甜甜,更加開胃。值得一提嘅係餐包係任添👍🏻食完餐包冇耐,就上咗Pizza,我哋叫咗洋蔥香辣沙樂美腸pizza,係手工薄餅,薄餅薄薄一層,咬落鬆脆,薄餅好香麥既味道,Pizza嘅材料都幾豐富有洋蔥、小蕃茄、香草、芝士、番茄醬同埋主角沙樂美腸。材料嘅配搭都幾夾,而且好有層次感,茄醬酸酸甜甜,中和左芝士同腸既膩感。沙樂美腸咸香,帶起成個Pizza嘅味道。叫咗廚師推介嘅意式羅馬茄青口鱸魚,份量都幾大碟,鱸魚肉質嫩滑,魚嘅鮮味好出,青口亦都好新鮮,魚同青口嘅鮮味都帶咗落個湯度,鮮甜可口。另外
門口重點寫着免收加一,而家嘅餐廳已經好少見有免收加一😍😍😍
餐牌嘅食物款式種類都幾多,分別有意粉、前菜、小食、薄餅、主菜同埋 甜品等等。意大利菜來講價錢亦都算係非常親民
叫咗 廚師推介嘅意式羅馬茄青口鱸魚,份量都幾大碟,鱸魚肉質嫩滑,魚嘅鮮味好出,青口亦都好新鮮,魚同青口嘅鮮味都帶咗落個湯度,鮮甜可口。
另外仲叫咗個黑松露野菌忌廉汁手扭粉, 非常有特色嘅手工意粉,形狀特別,口感煙韌,黑松露嘅味道好出,忌廉汁質感creamy,帶少少蒜味,好有特色,食物都非常用心,令我哋食得非常開心嘅一餐晚餐。