2023-03-08
平時去西餐廳鋸扒就多,嚟嚟去去都係食pasta、pizza同扒類嗰啲,今次呢間西餐廳啲菜式好特別,有情調又可以打卡!餐廳環境舒服,座位闊落有空間感,同朋友傾偈都坐得舒服;佢嘅菜式配搭好新奇,色彩配搭得幾好,而且每碟擺盤都好精緻,有啲似fine dining嘅感覺!😍------------------------------🐟◖吞拿魚.竹炭脆餅.紅菜頭沙律◗ $118呢碟整到好似fine dining咁,擺盤好精緻,香脆嘅竹炭脆餅好似樹葉,食落甜甜地幾過癮!有啲吞拿魚粒同埋一啲爽脆嘅紅菜頭喺底,撈埋一啲酸酸哋嘅醬汁,好開胃~紅菜頭整成麵條狀舖喺面頭,食落口感比較特別;加埋佢🐖 ◖炭燒大蔥豚五花.焦糖檸檬洋薏米◗ $198炭燒豚五花應該係用咗玻璃腩部位,肥瘦均勻,咬落去口感爽脆,肉質唔會乾柴,而且冇乜油膩感!洋薏米都幾得意,煙煙韌韌又有少少脆口,都幾好食~🦀◖鹹蛋黃.萵荀.蟹肉特菲麵◗ $178特菲麵第一次試,佢係有少少扭紋形狀嘅麵條仔,有少少似迷你版嘅扭扭粉,口感煙韌,好掛汁!醬汁底嘅鹹蛋黃味道淡淡的,但同蟹肉好夾,有少少起沙creamy,有啲味又唔會搶咗蟹肉嘅鮮味,仲食到條條蟹肉,十
🐟◖吞拿魚.竹炭脆餅.紅菜頭沙律◗ $118
🐖 ◖炭燒大蔥豚五花.焦糖檸檬洋薏米◗ $198
🦀◖鹹蛋黃.萵荀.蟹肉特菲麵◗ $178
特菲麵第一次試,佢係有少少扭紋形狀嘅麵條仔,有少少似迷你版嘅扭扭粉,口感煙韌,好掛汁!醬汁底嘅鹹蛋黃味道淡淡的,但同蟹肉好夾,有少少起沙creamy,有啲味又唔會搶咗蟹肉嘅鮮味,仲食到條條蟹肉,十分鮮甜!
🍦◖鹹蛋黃雪糕.豆腐雪糕.黑糖腐皮◗ $88
鹹蛋黃雪糕真係比較少見,食落幾特別有驚喜!鹹蛋黃雪糕偏冰多少少,偏硬身帶有顆粒感,有起沙嘅感覺,鹹鹹地甜甜地,味道出奇地夾!仲有豆腐雪糕伴碟,幾滑豆味都幾香濃~
🍓◖有機雜莓果茶◗ $48
呢杯水果茶味道偏酸,雜莓嘅味道好出,飲落有少少藥水味呢~
🌟Encore指數:8/10