SAVVY

之前去海港城行街都留意到呢間餐廳幾次,可惜當時都冇曬位,今次趁同事聚會終於有機會過黎試下啦😍 我地叫咗佢哋新推出嘅四人份SAVVY's SIGNATURE SHARING MENU,可以一次過試曬唔同款嘅東南亞菜式,份量非常足料,性價比幾高。而且餐廳整體環境同服務都非常高級到位,令人非常滿意。-SHARING MENU包括印尼沙嗲串、酥炸軟殼蟹配越式咖哩、日式三文魚角切刺身拼盤、印尼囉雜沙律、虹吸泰式大頭蝦冬蔭功、泰式雜菜咖喱配烤餅同印度飯、帶子大蝦炒飯、日式鰻魚便當、扒澳洲M5和牛西冷扒同扭扭薯條配黑松露醬,每一道菜都好有心思,啱曬一次過咩都想試嘅我😆絕對令人回味無窮大滿足😌-冬陰功湯係由店員當場加熱,夠曬熱辣辣風味十足,蝦肉大隻鮮嫩彈牙,味道好正宗🦐 佢哋嘅炸物都整得好出色,例如炸軟殼蟹同扭扭薯條,炸得好酥脆又唔太油,配埋特製咖喱醬一齊食好正😌 除咗泰國菜之外,估唔到仲有日式嘅鰻魚飯同中式炒飯,啱曬唔同口味👍🏻-而甜品方面,餐廳提供多款精緻蛋糕供選擇,我特別欣賞藍莓芝士蛋糕、檸檬蛋糕同栗子撻,賣相相當吸引人,味道唔錯唔太甜😋🍰-總括而言,呢間餐廳唔單止提供多款東南亞菜式,環境同服務
總括而言,呢間餐廳唔單止提供多款東南亞菜式,環境同服務都非常出色,非常值得一試😉